Skip to main content

“Teamwork makes the dream work”

Phellow is dé strategische partner die organisaties helpt met het aantrekken van talent én het behouden van goede medewerkers. Zowel op vast als interim basis. Gelukkige medewerkers presteren beter, hebben meer commitment en blijven langer werkzaam in de organisatie, waardoor je als organisatie sneller groeit en succesvoller bent.

Uit onderzoek blijkt dat één op de drie medewerkers binnen het eerste jaar de organisatie weer verlaat omdat ze zich onvoldoende verbonden voelen met de organisatie. Ontzettend zonde en uitermate kostbaar.

Om onnodig verloop te verminderen is het essentieel dat je het juiste talent aantrekt. Dat begint bij de employee journey. Welke pullfactoren zorgen ervoor dat talent naar je toe komt? Eenmaal aan boord wil je talent ook behouden. Met een ijzersterk onboarding programma voorkom je onnodig verloop en kun je tot wel drie keer het jaarsalaris van een nieuwe medewerker besparen. Ook daar helpen wij jou dus graag mee.

Happy employee, happy employer!

Het aantrekken van talent in deze krappe arbeidsmarkt is arbeidsintensief en specialistisch werk. Kandidaten hebben veel te kiezen en dat vereist aandacht. Met ons grote netwerk van professionals in de vakgebieden human resources, marketing en communicatie en learning and development weten wij de juiste kandidaten te vinden. Iedere dag werken wij aan het maken van de juiste match met jullie organisatie en behandelen wij een iedere vacature met de juiste zorg en aandacht. Alleen zo kunnen wij maatwerk leveren én uiteindelijk dé nieuwe collega die jullie team weer compleet maakt. 

1

Koffie en kennismaking

Graag leren wij jou goed kennen. Alleen als echte Phellow bereiken we samen mooie resultaten en gaan we voor de lange termijn. Samen bespreken we waar de verwachtingen liggen, de organisatie doelen en het capaciteitsvraagstuk.

2

Happy office scan

Om een goed beeld te krijgen van jullie organisatie maken we een bedrijfsscan om in kaart te brengen hoe de employee journey eruitziet.

3

Strategie

Op basis van de uitkomsten van de Happy-Office-Scan plannen we een vervolg in waarin we bepalen welke strategie we hanteren om het juiste talent aan te trekken en te behouden. Samen bespreken we het onboarding programma en hoe dat in de praktijk eruit komt te zien. 

4

Kennismaking met nieuw talent

Yess, op basis van onze expertise hebben we één of meerdere talenten gevonden die passen bij jullie organisatie. Graag plannen wij een eerste kennismaking in. Op basis van ons gespreksverslag en het assessment kun jij goed voorbereid het gesprek in gaan.

5

Nieuwe collega

Gefeliciteerd, het arbeidscontract met het nieuwe talent is getekend. De nieuwe collega start binnenkort en treedt dan direct in dienst van jullie organisatie. Uitzenden of detacheren? Daar geloven wij niet in. Wij geloven in de kracht van een direct dienstverband zodat de werknemer zich vanaf dag één verbonden voelt met de organisatie.

6

Onboarding

Het onboarding programma zorgt dat de nieuwe collega warm wordt ontvangen en goed wordt begeleid. Dé start van een gelukkige en lange werkrelatie!